Projekt centar Borovo | Rekonstrukcija dječjeg igrališta u ulici Đure Jakšića | Projekt Centar Borovo

Rekonstrukcija dječjeg igrališta u ulici Đure Jakšića

Dječje igralište u ulici Đure Jakšića u Borovu izgrađeno je 2010. godine. Od tada igralište i njegova oprema se održavalo prema potrebi, rađeni su popravci postavljene opreme, ali se nije dodavalo nikakvih novih sadržaja. U 2019. godini na igralištu je postavljena jedna WiFi antena zahvaljujući kojoj posjetioci igrališta imaju besplatan pristup internetu.

Kako je sva postavljena oprema već dotrajala potrebno ju je zamijeniti. Iz tog razloga pokrenut je projekt „Rekonstrukcija dječjeg igrališta u ulici Đure Jakšića“ u sklopu kojeg će se nabaviti i postaviti nova igrala za djecu, golovi za rukometno igralište, zaštitne mreže te tabla i obruč za košarku. Ispod novih igrala za djecu postaviti će se gumena antistress podloga kako bi se osigurala sigurnost djece tijekom boravka u igralištu.

Cilj projekta je poboljšanje kvalitete sadržaja za djecu i omladinu na području Općine Borovo.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 408.242,50 kuna. Provedbu projekta sufinancira Zajedničko vijeća općina Vukovar iznosom od 350.000,00 kuna, dok će se preostali dio vrijednosti projekta financirati iz proračuna Općine Borovo.

CyberChimps