Projekt centar Borovo | Multifunkcionalna dvorana Borovo | Projekt Centar Borovo

Multifunkcionalna dvorana Borovo

Na području Općine Borovo djeluju brojne udruge koje nemaju svoje prostorije u kojima mogu upravljati radom udruge i provoditi vlastite aktivnosti. Istovremeno, sportska udruga Nogometni klub Sloga Borovo na svom zemljištu ima zgradu koju je potrebno obnoviti i proširiti. Kako bi se navedeni problemi riješili na ekonomičan i učinkovit način Općina Borovo je osmislila projekt Multifunkcionalna dvorana Borovo kojim bi se na zemljištu nogometnog igrališta uz postojeću zgradu NK Sloga Borovo izgradila multifunkcionalna dvorana s tribinama koja bi služila kao zgrada javne namjene te svojim oblikom, konstrukcijom i veličinom omogućila rješavanje navedenih problema. Zgrada dvorane sadrži prizemlje i kat. U prizemlju će se nalazit dvorana s pratećim sadržajem sanitarnih čvorova i čajnom kuhinjom te garderobom. Na katu će se nalaziti natkrivene tribine na jednom dijelu te dvije dvorane, garderoba, uredi za udruge i sanitarni čvor. Dvorane u prizemlju i na katu će služiti organiziranju i provođenju raznih društvenih, kulturnih, sportskih i ostalih aktivnosti udruga i mještana Borova.

Cilj projekta je poboljšanje kvalitete života stanovništva Općine Borovo izgradnjom multifunkcionalne dvorane namijenjene sportskim i društvenim aktivnostima. Ciljane skupine projekta su ukupno stanovništvo Općine Borovo, djeca i mladi, starije osobe, osobe s invaliditetom, nacionalne manjine.

Glavne aktivnosti na projektu su provedba otvorenog postupka javne nabave radova te izvođenje radova izgradnje multifunkcionalne dvorane (građevinski i obrtnički radovi, vodovod i kanalizacija, elektroinstalacije, plinske instalacije i grijanje te uređenje okoliša).

Ukupna vrijednost projekta iznosi ‭4.555.507,16 HRK, a financiraju ga Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja (225.000,00 HRK) i Općina Borovo (4.330.507,16 HRK).

CyberChimps