Projekt centar Borovo | Energetska obnova dvorane DV Zlatokosa Borovo | Projekt Centar Borovo

Energetska obnova dvorane DV Zlatokosa Borovo

U 2021. godini započeli su radovi radove rekonstrukcije i energetske obnove sportske dvorane DV Zlatokosa Borovo, međutim zbog znatnog povećanja cijena materijala i opreme Općina Borovo nije bila u mogućnosti financirati izvođenje svih potrebnih radova. Iz tog razloga nisu se izvodili radovi postavljanja spuštenih stropova, ugradnje LED rasvjete i ventilacije (rekuperacije) dvorane.
Postavljanje spuštenog stropa je potrebno radi ostvarivanja ušteda za održavanje optimalne temperature prostora dvorane, kao i iz estetskih razloga. Trenutno, krovna konstrukcija je vidljiva iz dvorane, zbog čega je prostor u kojem je potrebno održavati optimalnu temperaturu veći od potrebnog, a i održavanje tog prostora je otežano zbog visine i kompleksnosti krovne konstrukcije. Prilikom postavljanja spuštenog stropa potrebno je ugraditi i nova, energetski učinkovita LED rasvjetna tijela radi osvjetljavanja prostora dvorane. U svrhu ventilacije dvorane uz zadržavanje temperature potrebno je ugraditi sustav ventilacije s rekuperacijom temperature.
Cilj projekta je poboljšanje uvjeta rada i boravka u prostorijama dječjeg vrtića Zlatokosa Borovo.
Planirano trajanje provedbe projekta iznosi 6 mjeseci.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 413.738,75 kuna. Projekt se sufinancira sredstvima Zajedničkog vijeća općina Vukovar iznosom od 200.000,00 kuna i Općine Borovo iznosom od 213.738,75 kuna.

CyberChimps