Projekt centar Borovo | Provedba projekta Međunarodni festival folklora | Projekt Centar Borovo

Provedba projekta Međunarodni festival folklora

Kulturno umjetničko društvo Branislav Nušić iz  Borova započelo je provedbu projekta Međunarodni festival folklora kojem je suštinski cilj očuvanje i njegovanje kulturne baštine kroz pjesmu i igru, razmjenu saznanja i iskustava, neposrednog upoznavanja s običajima i načinima očuvanja tradicionalnih vrijednosti. Organiziranjem Međunarodnog festivala folklora na kojem učesnici prikazuju kulturu, tradiciju i običaje Srba u regiji doprinosi se očuvanju i njegovanju kulturnog, etničkog i jezičnog identiteta Srba u regiji.

Ovaj Festival je tradicionalnog karaktera, 18. po redu te je stekao svoj ugled kako u borovskoj okolini tako i u Vukovarsko-sremskoj županiji, Republici Hrvatskoj, a i van granica države te je rado posjećen, kako od kulturno umjetničkih udurga tako i od mnogobrojne publike koja prati sam Festival. Programska šema Festivala je uobičajena, od defilea ulicama mjesta u kojem se održava Festival, centralne manifestacije na ljetnjim pozornicama do zajedničkog druženja na kraju Festivala.

Korisnici projekta su mladi i opće stanovništvo Općine Borovo i okolnih mjesta te kulturne udruga koje se bave očuvanjem kulturnih i etničkih vrijednosti Srba u regiji.

Projektne aktivnosti su:

  1. Pripremne aktivnosti za realizaciju Festivala – U ovoj aktivnosti vrši se medijska objava održavanja Festivala putem interneta (internet i Facebook stranica KUD-a Branislav Nušić), internet stranice Općine Borovo (http://opcina-borovo.hr/) i udruženja Projekt centra Borovo (https://pcborovo.hr/), slanje poziva za učesnike na Festivalu, održavaju se radni sastanci vezani uz realizaciju Festivala, priprema nove koreografije KUD-a Branislav Nušić i nabavka novih nošnji, vrši se izrada propagandnog materijala (plakati, pozivnice za goste, katalozi, bedževi, kape i dr.). 20 dana pred održavanje Festivala vrši se medijska kampanja putem lokalnih radio stanica (Radio Borovo, Radio Dunav, Vukovar), Izvor-a (novine Zajedničkog veća općina) i medijskim prilozima na TV Zajedničkog vijeća općina. Priprema pozornica za održavanje Festivala vrši se neposredno pred održavanje nastupa kulturno umjetničkih društava u Borovu i ostalim mjestima održavanja Festivala.
  2. Međunarodni festival folklora – Cjelokupna aktivnost usmjerena je na realizaciju 2 scenska programa koji se održavaju prvog dana Festivala u Vukovaru i Dardi, drugog dana u Borovu i trećeg dana u Boboti. Kroz tri dana održavanja Festivala promiče se očuvanje tradicije i kulturne baštine Srba u regiji.

Vrijednost projekta iznosi 37.500 kuna, a sufinanciran je sredstvima Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regiji Republike Srbije, Općine Borovo i Kulturno umjetničkog društva Branislav Nušić.

« of 13 »
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
CyberChimps
0
Zanima nas što mislite, molimo Vas za komentarx