Projekt centar Borovo | Provedba projekta Borovska razglednica | Projekt Centar Borovo

Provedba projekta Borovska razglednica

Vijeće srpske nacionalne manjine u Općini Borovo započelo je provedbu projekta Borovska razglednica. Namjera projekta je približiti i pokazati prirodne ljepote, povijest, kulturno naslijeđe, ljude i događaje u Borovu. Ovim projektom će se postići i afirmacija ćirilice u komunikaciji sa građanima (štampanjem plakata, pozivnica, kataloga te kroz medije) i prikupljanje humanitarne pomoći za lica i institucije.

Ciljevi projekta će se ostvariti angažiranjem profesionalnog fotografa koji će fotografirati borovsko povijesno-kulturno naslijeđe, prirodu i suvremeni život stanovnika Borova te organiziranjem izložbe fotografija pod nazivom „Borovska razglednica“ na kojoj će biti izložene fotografije nastale na području Općine Borovo tijekom 2017. godine. Zadane teme izložbe su „Arhitektura i kulturna baština“, „Ljudi i događaji“ i „Pejzaž u četiri godišnja doba“. Na izložbi će se izlagati i fotografije fotografa amatera koji tijekom 2017. godine zabilježe Borovo. Izložba je i humanitarnog karaktera – dobrovoljnim prilozima tokom otvaranja i izlaganja pomažemo licima ili institucijama Borova.

Korisnici projekta su lokalno stanovništvo Borova kao i lica koja se nalaze na privremenom radu u inostranstvu.

Projektne aktivnosti su:

  1. Srbi u Borovu kroz objektiv – Ovo je aktivnost kojom će se započeti provedba projekta. Kroz aktivnost će se angažirati profesionalni fotograf koji će slikati fotografije borovskog povijesno-kulturnog naslijeđa, prirodu i suvremeni život stanovnika Borova. Fotografije će biti korištene za izložbu koja će se organizirati u 12. mjesecu te za katalog koji će popratiti ovaj projekat.
  2. Borovska razglednica – Završna aktivnost projekta je organizacija izložbe „Borovska razglednica“. Na izložbi se izlažu fotografije koje su nastale tijekom 2017. godine u Borovu. Izložba će biti otvorena od 22.12.2017. godine do 31.12.2017. godine u galeriji osnovne škole „Borovo“ u Borovu. Izložba će biti otvorena svim zainteresiranim posjetiocima. Pored fotografija profesionalnog fotografa angažiranog kroz ovaj projekat na izložbi će biti izložene i fotografije profesionalaca i amatera iz Borova i okoline koji su tokom 2017. godine slikali fotografije borovskog povijesno-kulturnog naslijeđa, prirode i suvremenog života stanovnika Borova.

Vrijednost projekta iznosi 13.500 kuna, a sufinanciran je sredstvima Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Republike Srbije, Općine Borovo i Vijeća srpske nacionalne manjine u Općini Borovo.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
CyberChimps
0
Zanima nas što mislite, molimo Vas za komentarx