Projekt centar Borovo | Predstavljanje rezultata projekta “Mreža mladih u zajednici” | Projekt Centar Borovo

Predstavljanje rezultata projekta “Mreža mladih u zajednici”

EDVU2

U subotu, 03. listopada 2015. godine u Vukovaru održano je predstavljanje rezultata projekta programskog umrežavanja “Mreža mladih u zajednici”. Nositelj projekta je Europski dom Vukovar, dok je udruga Projekt centar Borovo, zajedno s Klubom mladih općine Tompojevci, sudjelovala kao partner. Rezultati projekta predstavljeni su okupljenima interaktivnim razgovorom te promotivnim materijalima.

Cilj projekta je bio da se u općinama Borovo, Negoslavci, Tompojevci i Trpinja te gradovima Ilok i Vukovar programski umreži i osnaži mlade za suradnju i djelovanje u njihovim lokalnim zajednicama.

Provedene projektne aktivnosti su:

  1. Konferencija kojom je javnosti predstavljen projekt programskog umrežavanja „Mreža mladih u zajednici“,
  2. Set edukativnih radionica o aktivizmu i volontiranju održanih u Berku i Iloku na kojima su sudionici radionica upoznati s pojmovima aktivizam i volontiranje te načinu kako svojim djelovanjem mladi mogu doprinijeti unaprjeđenju svojih zajednica,
  3. Edukativna radionica pisanja projektnih prijedloga održana u Borovu na kojoj je 12 mladih osoba iz gradova i općina Vukovarsko-srijemske županije obuhvaćenih ovim projektom educirano o terminologiji i zahtjevima pisanja projektnih prijedloga,
  4. Studijska putovanja u Slavonski Brod, Sisak i Tuzlu kojima je u tim gradovima ostvaren kontakt s lokalnim udrugama i institucijama koje se bave mladima. Kroz neformalni dijalog, razmjenom kontakata i ideja, postavljeni su temelji za buduće zajedničko djelovanje domaćih i gostujućih udruga i institucija.

Provedbom projekta stvoreni su uvjeti za nastavak međusobne suradnje projektnih partnera na budućim projektima i aktivnostima kojima se planira pospješti društveni položaj i život mladih.

Predstavljanje rezultata uveličano je nastupima Romskog kulturno-umjetničkog društva “Darda” i Etno grupe “Đurđevak”.

Projekt su sufinancirali Ministarstvo socijalne politike i mladih, grad Vukovar i općine Borovo i Tompojevci.

« of 11 »

Financiranje

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
CyberChimps
0
Zanima nas što mislite, molimo Vas za komentarx
()
x