Projekt centar Borovo | Početak provedbe projekta Međunarodni festival folklora | Projekt Centar Borovo

Početak provedbe projekta Međunarodni festival folklora

Predsjedništvo KUD-a Branislav Nušić 29.05.2018. godine sastalo se zbog dogovora oko organizacije 19. Međunarodne smotre folklora “Borovo 2018” gdje su dogovorene smjernice i podijeljeni zadatci. Tim sastankom započela je provedba projekta Međunarodni festival folklora kojem je suštinski cilj očuvanje i njegovanje kulturne baštine kroz pjesmu i igru, razmjenu saznanja i iskustava, neposrednog upoznavanja s običajima i načinima očuvanja tradicionalnih vrijednosti. Organiziranjem Međunarodnog festivala folklora na kojem učesnici prikazuju kulturu, tradiciju i običaje Srba u regiji doprinosi se očuvanju i njegovanju kulturnog, etničkog i jezičnog identiteta Srba u regiji.

Ovaj Festival je tradicionalnog karaktera, 18. po redu te je stekao svoj ugled kako u borovskoj okolini tako i u Vukovarsko-sremskoj županiji, Republici Hrvatskoj, a i van granica države te je rado posjećen, kako od kulturno umjetničkih udurga tako i od mnogobrojne publike koja prati sam Festival. Programska šema Festivala je uobičajena, od defilea ulicama mjesta u kojem se održava Festival, centralne manifestacije na ljetnjim pozornicama do zajedničkog druženja na kraju Festivala.

Korisnici projekta su mladi i opće stanovništvo Općine Borovo i okolnih mjesta te kulturne udruga koje se bave očuvanjem kulturnih i etničkih vrijednosti Srba u regiji.

Projekt financiraju Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regiji Republike Srbije, Općina Borovo, Vukovarsko-srijemska županija i Kulturno umjetničko društvo Branislav Nušić.

« of 3 »
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
CyberChimps
0
Zanima nas što mislite, molimo Vas za komentarx