Projekt centar Borovo | Početak provedbe projekta Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Borovo | Projekt Centar Borovo

Početak provedbe projekta Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Borovo

Općina Borovo započinje s provedbom projekta Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Borovo kojemu je cilj izgradnja komunalne infrastrukture u Općini Borovo namijenjene smanjenju količine lokalnog komunalnog otpada koji se odlaže na odlagališta. Cilj projekta će se ostvariti  izgradnjom reciklažnog dvorišta kojim će Općina Borovo steći infrastrukturu u kojoj će se moći prikupiti i privremeno skladištiti odvojeni otpad nastao na području Općine Borovo namijenjen za ponovnu uporabu, recikliranje i oporabu. Kako bi se ostvario cilj smanjenja količina otpada koji se odlaže na odlagališta potrebno je i podići svijest stanovništva o važnosti odvajanja otpada u njihovim kućanstvima. To će se ostvariti provedbom informativno-obrazovnih aktivnosti kojima će se stanovništvu objasniti kako i s kojom svrhom razdvojiti otpad koji nastaje u njihovim kućanstvima.

Ukupni procijenjeni prihvatljivi troškovi izgradnje reciklažnog dvorišta iznose 3.147.258,76 kuna. Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda iznosom od 2.568.780,73 kune, dok ostatak sredstava osigurava Općina Borovo iz svog proračuna.

Više o projektu možete saznati ovdje.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
CyberChimps
0
Zanima nas što mislite, molimo Vas za komentarx