Projekt centar Borovo | Konferencija projekta NEW IDEAS FOR OLD BUILDINGS | Projekt Centar Borovo

Konferencija projekta NEW IDEAS FOR OLD BUILDINGS

Djelatnik Projekt centra Borovo zajedno je s načelnikom i predsjednikom općinskog vijeća Općine Borovo sudjelovao na konferenciji projekta NEW IDEAS FOR OLD BUILDINGS održanoj 01. i 02.12.2016. godine u Mariboru povodom završetka provedbe projekta.

Cilj projekta bilo je povećanje sudjelovanja građana u odlučivanju o upravljanju javnim vlasništvom i održivom razvoju. Također, projektom su identificirana konkretna rješenja za bolju iskorištenost nekretnina i razvoj dugoročne platforme za upravljanje javnim vlasništvom u malim i srednjim europskim gradovima.

Projekt je okupio 7 europskih gradova (Ajdovščina i Maribor iz Slovenije, Pula iz Hrvatske, Beograd iz Srbije, Nikšić iz Crne Gore, Oberhausen iz Njemačke i Cesis iz Latvije).

Prvog dana konferencije predstavljen je Model upravljanja Pekarnom – bivšim vojnim kompleksom JNA u centru Maribora. Kulturni centar Pekarna danas služi kao dom za više od 20 korisnika (udruga, grupa, kolektiva, bendova i pojedinaca). Dio Pekarne je renoviran i njime upravljaju  svi korisnici prostora Pekarne i predstavnici grada koji su zastupljeni kroz programsko vijeće i programskog koordinatora. Tehničke poslove obavlja javna ustanova MKC Pekarna. Dijelom Pekarne koji nije renoviran upravlja plenum svih korisnika.

Drugi dan konferencije javnosti su predstavljene projektne aktivnosti koje su provođene u ostalim gradovima obuhvaćenim projektom te Vodič za učinkovitije upravljanje javnim vlasništvom.

« of 25 »
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
CyberChimps
0
Zanima nas što mislite, molimo Vas za komentarx
()
x