Projekt centar Borovo | Inovativno poduzetništvo i obrazovanje | Projekt Centar Borovo

Inovativno poduzetništvo i obrazovanje

U utorak 11.10.2016. godine Europski dom Vukovar i Zaklada Friedrich Ebert iz Zagreba u Vukovaru su organizirali okrugli stol iz cikusa Vukovarskih ekonomskih foruma na temu “Inovativno poduzetništvo i obrazovanje”.

Forum su otvorili Lana Mayer (predsjednica Europskog doma Vukovar), Hrvoje Radman (predstavnik Vukovarsko-srijemske županije) i Srđan Milaković (zamijenik gradonačelnika Vukovara) pozdravljajući sudionike okruglog stola bla bla.

Uvod u raspravu započeo je izlaganjem dr. sc. Anite Frajman Ivković, docentice na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Naglašavajući društvenu komponentu inovativnog poduzetništva i pokazujući kako svatko invativnošću na osobnoj razini može doprinijeti inovativnoj klimi u poduzetništvu i društvu. Kao primjer inovativnog obrazovanja navela je primjer udrugu Erudio pokrenutu od strane osiječkih studenata ekonomije nakon uspješne provedbe projekta kolegija. Rasprava je nastavljena izlaganjem Arna Vinkovića, politologa iz Zagreba, koji je radio u Bruxellesu u izvršnoj agenciji DG GROW za malo i srednje poduzetništvo. U svom izlaganju prikazao je na koje načine poduzetnici mogu pristupiti relevantim EU natječajima i preko kojih portala, gdje mogu dobiti informacije o poslovanju na europskoj razini u Hrvatskoj te koji su postojeći nacionalni natječaji za inovacije u poduzetništvu.

Pozitivan primjer inovativnog poduzetništva osobno je predstavio Mladen Ardalić iz Osijeka, kreator uspješne mobilne aplikacije “Moja tvrtka” koja je zamišljena upravo kako bi poduzetnicima olakšala suvremeno poslovanje. Osvrnuo se i na poteškoće s kojima se u poslovanju susretao i naglasio potrebu za upornošću u radu kako bi se postigao zacrtani cilj.

Rasprava je završila diskusijom u kojoj je zaključeno da svaka promjena započinje od pojednica i da inovativnost zahtijeva aktivnost i optimističan stav bez straha od promjena i pogrešaka kao nužnih koraka na razvojnom putu.

« of 6 »
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
CyberChimps
0
Zanima nas što mislite, molimo Vas za komentarx